Gebruik voor elk project je verbeelding

Of het nou voor een klus op je werk of in huis is, of bijvoorbeeld voor het bedenken van een uitje voor de familiedag: voor veel dingen heb je soms je verbeeldingskracht nodig om iets moois neer te zetten. En het mooie is, iedereen heeft het. Als we Madonna mogen geloven, hebben we onze verbeeldingskracht ook niet voor niets. Zo zingt ze in haar lied Vogue: ‘All you need is your own imagination, so use it, that’s what it’s for’. Met andere woorden: gebruik je verbeelding, want daar is het voor bedoeld. En dat is handig bij al je projecten!

Serieuze methode

Sommigen vinden het misschien wat vaag, dat ‘dromen en doen’, maar het is wel degelijk een serieuze aangelegenheid. Zo is het bijvoorbeeld een vast onderdeel bij vele topsportprogramma’s. Je mentaal voorbereiden op een wedstrijd bestaat onder andere uit het ideale verloop in je hoofd door te nemen. Hoe meer details, hoe beter. Ze gaan na hoe hun spieren aanvoelen, hoe hun sportschoenen neerkomen op het gravel, vanuit welke hoek ze de bal krijgen toegespeeld, hoe ze die beantwoorden, hoe de mensen juichen, ga zo maar door. Dat vage valt dus best mee, want in meerdere onderzoeken is aangetoond dat het echt positief effect kan hebben. Een serieuze methode dus. En het mooie is: het is nog leuk ook! Wil je bijvoorbeeld graag je interieur een boost geven? Loop dan in je hoofd door je ideale huis en let op de details. Wedden dat je op een nieuw idee komt?

Elkaar inspireren

Je kan natuurlijk ook elkaar inspireren, waardoor je op ideeën komt. Zo verzon ik bijvoorbeeld mijn volgende project in huis: ledstrips aanbrengen in mijn walk-in-closet, zodat mijn kleding en schoenen prachtig verlicht zijn als ik me omkleed. Mijn vriend zei dat dit ook een goed idee is voor het verlichten van de traptreden in huis. Een topmanier om je interieur een luxere uitstraling te geven! Ik heb meteen een bestelling gedaan bij Ledstrip-specialist.nl. Ik heb voor warm-witte ledstrips gekozen en een controller, voedingsadapter en een led dimmer touch. Dat laatste had ik liever dan een afstandsbediening. Nu kan ik (of eigenlijk mijn vriend) de strips aansluiten op een wandbedieningspaneel. Er zitten dezelfde functies op als op een afstandsbediening. Mocht ik je verbeeldingskracht hebben aangewakkerd en wil jij ook voor ledstrips gaan, dan kan je ook voor de WiFi module kiezen. Dan is de verlichting vanaf je smartphone te bedienen. Allemaal ideeën die wel tot de verbeelding spreken, denk ik!