Een retro look voor de woonkamer

retro kasten

De retrostijl kan op deze manier worden gedefinieerd. Anders dan de vintage trend, die de echte stukken, artikelen en andere decoratieve accessoires uit het verleden naar voren brengt, presenteert de retro stijl nieuwe versies geïnspireerd op artikelen van weleer. Bovendien is de kleur een andere kenmerkende factor van de retrostijl, zij het sterk of zachter.

Identificatie met de retro stijl? Wilt je weten hoe je het in jouw decoratie project kunt gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel hebben wij een aantal tips voor je opgesteld over hoe je deze stijl in jouw huis kunt toepassen. Kijk hier eens naar!

retro kasten

Investeer in sleutelstukken met retro stijl

Om een compositie in retro stijl samen te stellen, moet je investeren in de juiste details, bijvoorbeeld een behang met een karakteristieke print van voorbije decennia, investeren in retro kasten en decoratieve lijsten met afbeeldingen van oude iconen.

De retro stijl in de woonkamer

Zoals we hierboven al zeiden, moet je weten hoe je de belangrijkste stukken kiest om een compositie in retro stijl samen te stellen. Er is geen vuistregel voor welk voorwerp of accessoire het meest geschikt is om in de kamer te brengen, maar wij hebben enkele suggesties voor u.

In de woonkamer is de tip om te investeren in slechts één item, het kan de salontafel zijn, de bank of de retro kasten die een nostalgische sfeer zal geven aan de omgeving. Artikelen met een doelbewust verouderde look, sterke tinten en design uit het verleden zijn een goede gok.

Retro keuken

In de keuken zorgen de retro-toestellen voor extra charme. Als het niet mogelijk is om in deze artikelen te investeren, is een suggestie om te wedden op keukengerei en -apparatuur met thema’s uit het verleden. Bijvoorbeeld mixers en waterkokers.

De gordijnen zijn ook ideeën om het retro stijl decoratie thema te versterken. Als jouw compositie delicater is, is het raadzaam te investeren in stukken met bloemenprints. Voor een meer ontspannen scenario zullen de psychedelische patronen of met illustraties van personages uit het verleden de compositie van de ruimte versterken.