Het onderhouden van kunststof kozijnen

hoe lang gaan kunststof kozijnen mee

Een paar keer per jaar zal het zo zijn dat de kozijnen wat vies zijn. Dit kan komen door pollen, textielvezels, zand en nog veel meer deeltjes die bijeenkomen. Dat samen wordt stof, en gaat dus op plekken zitten waar je weinig schoonmaakt. Neem daarom ook de tijd voor onderhoud kunststof kozijnen. Om de kozijnen dan weer schoon te maken, heb je vaak alleen een spons en wat warm water nodig. 

Let wel op dat hier geen schurende middelen worden gebruikt, om beschadiging aan het kozijn te voorkomen. Om de onderhoud kunststof kozijnen zo goed mogelijk te doen, is het verstandig om er na een paar dagen nog een tweede ronde spons en water overheen te doen. Zo kan je er zeker van zijn dat de stof voorlopig weg is. 

hoe lang gaan kunststof kozijnen mee

Lastig te bereiken plekken 

Niet elk huis heeft kozijnen die even makkelijk te bereiken zijn. Daarom kan je ook een plumeau gebruiken. Een plumeau heeft een lange stok, met daaraan veren pluimen. Hiermee kan je gemakkelijk stof in lastige hoekjes weghalen. 

Daarnaast is het niet aan te raden om met een stoomreiniger de kozijnen schoon te maken, dit kan er namelijk voor zorgen dat er vlekken ontstaan en die zijn er vaak lastig uit te halen. Bovendien is het niet verstandig om de kozijnen droog te reinigen, want dit kan ook krassen veroorzaken. Pas ook op met metalen schoonmaak spullen, want dit kan het kozijn eveneens beschadigen.