Een hottub in de tuin? Vergeet dit niet

Dat jij heerlijk wilt ontspannen in de achtertuin met een hottub, snappen wij helemaal. Met een hottub kan dat namelijk het hele jaar door. Maar voordat je een hottub aanschaft en laat plaatsen, zijn er wel een aantal punten waaraan je moet denken. In dit artikel vertellen we je alles over een hottub in de tuin, zodat jij er straks zonder zorgen van kunt genieten. 

Het materiaal

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van materialen voor jouw hottub. Zo kun je ervoor kiezen om een hottub van hout te kopen, zoals hij oorspronkelijk werd gemaakt. Een nadeel hieraan is dat houten hottubs minder goed te onderhouden zijn dan bijvoorbeeld kunststof. Kunststof hottubs zijn makkelijker schoon te maken en hebben vaak een isolerende wand zodat het water langer warm blijft. Ook moet er altijd water in staan, omdat er anders een kans is dat het gaat lekken. Daar tegenover staat wel dat een houten hottub veel sfeervoller is.  

De beste plek

Wil jij een hot tub kopen? Dan moet je wel goed nadenken over wat nu de ideale plek is. Een van de belangrijkste punten als we kijken naar de ideale plek voor een hottub, is privacy. Het liefst plaats je de hottub op een beschutte plek zonder inkijk. Een andere optie is om te kiezen voor een plek onder een afdak. Plaats de hottub niet onder een boom, omdat er dan veel vuil als vogelpoep en bladeren in kunnen vallen. Je kunt er ook voor kiezen om een verplaatsbare hottub aan te schaffen, zodat je kunt afwisselen. 

De kachel

Bij kachels heb je de keuze uit interne en externe kachels. Wanneer je kiest voor een interne kachel, wordt het water sneller warm. Wel neemt een interne kachel weer meer ruimte in beslag in het bad zelf. Kies je voor een externe kachel, dan duurt het iets langer voor het water warm is, maar heb je wel meer ruimte. Een andere optie is om het water te verwarmen met gas of elektriciteit. Een klein nadeel hieraan is weer dat het in aanleg en verbruik weer een stukje duurder is. Tip! Begin op tijd met het verwarmen van het bad, want opwarmen duurt wel een tijdje.

Water verversen

Een ander belangrijk punt is het regelmatig verversen van het water in de hottub. Het water moet met name vaak worden ververst wanneer er veel gebruik van gemaakt. Zorg dus niet alleen voor een goede wateraanvoer, maar ook voor een goede waterafvoer. Je moet namelijk wel ongeveer 1500 liter water kwijt kunnen, dit is ongeveer de gemiddelde inhoud van een hottub voor 2 personen. Wil je langer doen met het water, gebruik dan chloortabletten en een filter of een pomp.