Kom je als lang persoon makkelijk door het leven?

Verstelbaar bureau

Heel veel mensen willen het graag maar zijn het niet, lang zijn. Het is vaak een wens van mensen die niet tevreden zijn over hun lengte. Toch zijn mensen die wel lang zijn ook niet altijd even tevreden over hun lichaam. Vaak gaat lengte gepaard met pijn in bepaalde lichaamsdelen zoals pijn in de rug en pijn in de heupen. Soms hebben lange mensen ook dingen nodig zoals een verstelbaar bureau. Het is dus zeker niet altijd even fijn om lang te zijn. Wat zijn nou precies de voor en nadelen van lang zijn?

Voordelen van lang zijn

Ten eerste moet gezegd worden dat lang zijn voor mannen fijner is als lang zijn voor vrouwen. Voor mannen wordt lang zijn vaak gezien als een fijn kenmerk door vrouwen terwijl het tegenovergestelde vaak waar is voor lange vrouwen bij mannen. Lange mensen hebben praktisch nooit last van ergens niet bij kunnen en dus kunnen ze ook overal bij. Lange mensen hebben ook het voordeel dat ze overal over heen kunnen kijken en dus zullen ze nooit last hebben van iemand die voor hun staat op een festival bijvoorbeeld.

Nadelen van lang zijn

We hebben het er niet vaak over maar er zijn best wel wat nadelen voor mensen die echt lang zijn. Zoals al eerder genoemd hebben lange mensen eerder last van hun lichaam, dat is natuurlijk al vervelend. Ook moeten lange mensen bepaalde dingen kopen die hun leven makkelijker maken zoals bijvoorbeeld een verstelbaar bureau of een duurder vliegticket met extra beenruimte. Ook is het zo dat bepaalde plekken niet gemaakt zijn voor lange mensen. Sommige achtbanen bieden niet de benodigde ruimte en een hele hoop deuren zijn veel te klein. Dit zorgt ervoor dat een lang persoon zich continu moet aanpassen aan zijn wereld en dat kan best vervelend zijn. UIteindelijk is het dus wel duidelijk dat het niet alleen maar roze kleur en maneschijn is als je lang bent.