Bouw een rustige en comfortabele ruimte

industriele relaxstoel

Het is belangrijk is om een rustige en comfortabele slaapkamer te hebben om je te helpen slapen, toch adviseren slaapdeskundigen om geen tijd in bed door te brengen maar als je niet wilt gaan slapen. Dus als je ergens anders tot rust wilt komen, moet je een speciale ruimte in je huis maken om te ontspannen. Dat kan de bank zijn, maar als dat de plek is waar je tv-kijkt, kun je beter een andere plek zoeken om te relaxen.

Is het een studeerkamer of zelfs gewoon een hoekje in de woonkamer? Bouw een ruimte zonder afleiding, met een industriele relaxstoel, zachte en rustgevende verlichting en accessoires die je helpen te ontspannen, zoals een boek, breiwerk of een muziekinstrument.

industriele relaxstoel

Geef je over aan je boek

Er gaat niets boven een goed boek dat de uren rustig voorbij laat gaan. Bovendien is aangetoond dat lezen helpt stress te verminderen. We gebruiken tegenwoordig een elektronisch leesapparaat, maar probeer ook eens de echt te ontspannen bij een paperback of hardcover om in je relaxkamer te lezen. Die bestseller thriller kun je beter laten staan als je probeert te ontspannen in je industriele relaxstoel.

Verlichting kan een enorm effect hebben op onze stemming, zowel in positieve als in negatieve zin. Probeer de hoeveelheid natuurlijk licht in je relaxruimte te vergroten. Gebruik gordijnen om diffuus, zacht licht in je kamer toe te laten. Felle lampen kunnen het moeilijk maken om tot rust te komen, dus gebruik in plaats daarvan lampen op bepaalde plekken. Zoek lampen met een volledig spectrum, die natuurlijk licht nabootsen voor een rustgevender effect.

Zoek de natuur op

De wetenschap heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur ons helpt ontspannen, maar we hebben niet altijd tijd om te gaan wandelen wanneer we tot rust willen komen. Er zijn veel manieren om de natuur binnenshuis te brengen. Planten in en rond het huis, het gebruik van een borrelende waterfontein. Het afspelen van een opname van geluiden uit de natuur, zoals een borrelend beekje, zingende walvissen of de wind door de bomen.