Bouwen voor de toekomst

Ouderen gaan vaak kleiner wonen wanneer ze met pensioen gaan. Dit scheelt namelijk veel kosten en dat is handig aangezien je minder gaat verdienen wanneer je stopt met werken. Maar het is ook handig om verder in de toekomst te kijken. Veel ouderen willen liever op zichzelf blijven wonen dan in een verzorgingstehuis in te trekken. Maar dan moet het natuurlijk wel kunnen. Het is veel lastiger voor een oudere om thuis te blijven wonen wanneer die persoon in een flat op vier hoog woont, dan een begane grond appartement.

Een levensloopbestendige woning

Ouderen kunnen kiezen voor levensloopbestendige woning bouwen. Een levensloopbestendige woning is eigenlijk een seniorenwoning waarmee je bent voorbereid op de toekomst. Bij zo een woning gaat het niet slechts om uiterlijk en stijl, maar vooral om de functionaliteit. Bij deze woningen is er een badkamer en slaapkamer op de begane grond, de kamers die zich op de verdiepingen boven de begane grond bevinden zijn niet essentieel en hebben dus meestal een aanvullende functie, bijvoorbeeld als logeerkamer. Op deze manier is er later geen probleem met traplopen.

Niet alleen handig, maar ook mooi

Een seniorenwoning bouwen gaat natuurlijk niet alleen om de functie. De functie is natuurlijk belangrijk, maar de uitstraling van de woning is ook van belang. Het is niet zo dat als u een levensloopbestendige woning wilt, dat je in een soort betonblok terecht komt. Het levensloopbestendige gedeelte staat namelijk volledig los van de stijl en architectuur, waardoor u nog genoeg opties heeft om een mooi huis te laten bouwen. Er zijn namelijk best wat populaire stijlen waarin je het huis kan laten bouwen. Bijvoorbeeld het basismodel Bergamo of Monte Viso. U kunt over de opties voor de stijl van uw huis in combinatie met de functionele wensen in discussie met uw aannemer, die hierbij zal helpen.